(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Tak trochu jiný boršč :-)
Potřebné ingredience
Mrkev, petržel, celer, kedluben, zelená paprika, červená řepa. Koření: sůl, mletý pepř, mletý kmín, 5 zrnek nového koření, mletá červená paprika, 3 bobkové listy, olej, rajský protlak, 2 stroužky česneku, 1 středně velká cibule
Postup přípravy
S pravým ukrajinským borščem se nedá srovnávat, chybějí tam takové ingredience jako brambory, maso a zelí.
Můj boršč připravuji následovně: Jako odměrku používám kompotovou misku, protože je to jednodušší. Z každého druhu zeleniny si připravím na drobné kostičky nakrájenou misku mrkve, petržele, celeru, kedlubnu, zelené papriky a 3 misky na malé kostičky uvařené nakrájené červené řepy (ne konzervu!).
Na oleji osmahněte všechnu kořenovou zeleninu. Zeleninu za stálého míchání 15 minut restujte. Osolte, opepřete, přidejte kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Opět chvilku míchejte, přidejte mletou červenou papriku a přilijte půl litru vody. Vařte do změknutí kořenové zeleniny. Potom přidejte uvařenou červenou řepu a vařte dál. Zatímco se polévka vaří, připravte si na kostičky nakrájenou cibuli osmaženou na oleji na pánvi. Přidejte na plátky nakrájený česnek , chvilku osmahněte a přidejte rajský protlak. Nechte ho převařit, přilijte vodu a vlijte do uvařené zeleniny. Poku by byla polévka hustá, přidejte vodu a nechte ještě jednou vzkypět. Na závěr můžete přidat petrželovou nať. Vypadá to jako komplikovaný recept, ale když ho zvládnete poprvé, pak už to bude hračka. A je vy-ni-ka-jí-cí!
Tuto polévku jsem převzala z knihy Zhubněte jednou provždy od Antonie Mačingové, je výborná alternativa k pravému boršči a velmi efektivně odbourává podkožní tuk. Má vysoký obsah křemíku a pomáhá vlasům, pleti a pokožce.
Nechte si chutnat.
Můj boršč připravuji následovně: Jako odměrku používám kompotovou misku, protože je to jednodušší. Z každého druhu zeleniny si připravím na drobné kostičky nakrájenou misku mrkve, petržele, celeru, kedlubnu, zelené papriky a 3 misky na malé kostičky uvařené nakrájené červené řepy (ne konzervu!).
Na oleji osmahněte všechnu kořenovou zeleninu. Zeleninu za stálého míchání 15 minut restujte. Osolte, opepřete, přidejte kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Opět chvilku míchejte, přidejte mletou červenou papriku a přilijte půl litru vody. Vařte do změknutí kořenové zeleniny. Potom přidejte uvařenou červenou řepu a vařte dál. Zatímco se polévka vaří, připravte si na kostičky nakrájenou cibuli osmaženou na oleji na pánvi. Přidejte na plátky nakrájený česnek , chvilku osmahněte a přidejte rajský protlak. Nechte ho převařit, přilijte vodu a vlijte do uvařené zeleniny. Poku by byla polévka hustá, přidejte vodu a nechte ještě jednou vzkypět. Na závěr můžete přidat petrželovou nať. Vypadá to jako komplikovaný recept, ale když ho zvládnete poprvé, pak už to bude hračka. A je vy-ni-ka-jí-cí!
Tuto polévku jsem převzala z knihy Zhubněte jednou provždy od Antonie Mačingové, je výborná alternativa k pravému boršči a velmi efektivně odbourává podkožní tuk. Má vysoký obsah křemíku a pomáhá vlasům, pleti a pokožce.
Nechte si chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
23. 8. 2012, 23:17
Díky za tip, rádi vyzkoušíme



nahlásit